Od vrtine do toplotne črpalke

O podjetju

V podjetju Geotech d.o.o., nudimo celostne rešitve na področju uporabe geotermalne energije. Geotermalna energija, je energija Zemlje in sodi med obnovljive vire energije, zato je njena uporaba zanimiva iz več razlogov. Raba te vrste energije je okolju prijazna, obratovalni stroški so nizki, izkoristki visoki.

Običajno izkoriščamo energijo zemlje s pomočjo sistema ene ali več vrtin, v katero je nameščen vertikalni zemeljski kolektor, poznan tudi kot geosonda. Vrtina je za običajno rabo globoka 80 do 150 m in se izdela s pomočjo specialne opreme za vrtanje. V primeru, da je ob samem objektu dovolj prostora, pa je mogoče energijo zemlje črpati tudi s pomočjo horizontalnega zemeljskega kolektorja.

V našem podjetju vam lahko ponudimo kompletno rešitev ogrevanja s pomočjo toplotne črpalke, ki kot toplotni vir izkorišča geotermalno energijo. Projekt se prične z ogledom vaše lokacije in izdelavo hidrogeološke prognoze obstoja podzemne vode na željeni lokaciji ter izdelavo okvirnega izračuna geotermičnega potenciala predvidenega območja. Na osnovi obdelave dobljenih podatkov, predlagamo investitorju optimalni sistem možnosti uporabe geotermalne energije. Nato sledi pridobitev potrebnih soglasij in dovoljenj za izvedbeni del projeta. Naslednji korak je pravilna zasnova, optimiranje glede na toplotne potrebe obravnavanega objekta in izvedba izbranega sistema.

Glede na dane pogoje, lahko ponudimo izvedbo toplotne črpalke voda-voda  ali  zemlja-voda. Pri izvedbi sistemov, uporabljamo produkte iz lastne proizvodnje in tako zagotavljamo maksimalno kvaliteto uporabljenih materialov, kot tudi same vgradnje.

Smo eden redkih ponudnikov v Sloveniji, ki nudimo kompletne projekte samo ogrevanja ali ogrevanja in hlajenja na ključ, z garancijo. Naša prednost, je naše strokovno znanje s področja uporabe geotermalne energije in naš poslovni model, ki nudi strankam maksimalno kvaliteto storitve in konkurenčno ceno. Nekaj naših že izvedenih projektov, si lahko ogledate v naši galeriji referenc.
V primeru, da o rabi geotermalne energije šele razmišljate, pa niste popolnoma prepričani, da je primerna za vaše potrebe, vas vabimo, da si podrobno preberete našo rubriko pogosta vprašanja.

Če odgovora na vaše vprašanje ne najdete, nam prosim pošljite to vprašanje s pomočjo spletnega obrazca v rubriki povpraševanje. Odgovor boste dobili najkasneje v 24 urah od oddaje vašega vprašanja. Seveda pa nas lahko tudi pokličete!

Uredimo lahko kreditiranje in subvencijo Eko sklada!


GeoTech
Opekarska ulica 16
SI - 8250 Brežice
Slovenija, EU

Povpraševanje

Za hitra vprašanja smo vedno dosegljivi na brezplačni številki 080 72 87